keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Parsakaalia uunissa

Olin aina luullut, että ainoa tapa kokata parsakaalia oli keittäminen tai höyryttäminen. Selatessani internetiä löysin kuitenkin reseptin, jossa eräs mies kertoi syöneensä elämänsä parasta Barefoot Contessan reseptistä tehtyä parsakaalia. Tämä on erittäin helppo tapa syödä kyseistä superfoodia. Valmistelussa ei mene kuin hetki, ja uunissa n. 20 min. Loistava lisuke ja helppo heittää uuniin kun valmistaa pääruokaa.
Parsakaalia uunissa
1 Iso Parsakaali (n.500g)
3/4 dl Oliiviöljyä
4 Valkosipulin kynttä
Suolaa, pippuria
Sitruunamehua
Parmesaania
Basilikaa

Aloita laittamalla uuni lämpiämään 220 asteeseen. Parsakaalia ei tarvitse pestä, kuuma lämpötila tappaa kaikki bakteerit. Jos kuitenkin haluat sen pestä, kuivaa se todella huolellisesti - muuten siitä tulee liian pehmeää ja vetistä.

Leikkaa kaalin kanta irti heitä se pois. Pilko parsakaali käsin pieniin osiin ja heitä ne pellille. Kaada päälle oliiviöljy ja suolaa ja pippuria.
Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ne siivuiksi. Heitä ne myös sekaan, ne antavat parsakaalille makua.

Laita Parsakaalit uuniin 20 minuutiksi, jotta ne saavat kauniin vaalean rusehtavan värin. Raasta parmesaania n. puoli desiä. Ottaessasi parsakaalit ulos uunista, kaada niitten päälle maun mukaan sitruunamehua ja parmesaaniraaste. Jos haluat voit leikata sekaan myös basilikan lehtiä. Näin helppoa se on! Ja herkullista..

Nerilluarisi!


3 kommenttia:

  1. Resepti sinänsä on aivan hyvä, mutta tyrmistyin ohjettasi heittää kaalin kanta pois. Siitä voi leikellä/kuoria pois likaiset kohdat, mutta itse kannasta tulee esim. siivutettuna yhtä hyvää syötävää kuin kukinnoistakin. Ellet välttämättä halua laittaa sitä tähän ruokaan, niin säästä johonkin muuhun: keittoon, munakkaan täytteeksi yms. Pääasia, ettet tuhlaa hyvää, käyttökelpoista ruokaa!

    VastaaPoista
  2. Minä ihmettelin myös,koska olen aina käyttänyt sen varrenkin

    VastaaPoista
  3. hyvä ohje. Kannat kannattaa jättää ne on hyviä kans :)

    VastaaPoista