Suomessa olin maistanut vain valmisdippi-tzatzikia, eikä maku ollut tehnyt minuun minkäänsorttista vaikutusta. Mutta Kreikassa... siellä en tainnut elää päivääkään ilman Tzatzikia.

Tässä raikkaan tzatzikin resepti!
Tzatziki
500g Turkkilaista jugurttia
1 Kurkku
1 Valkosipulin kynsi
1 tl Punaviinietikkaa
tilkka Oliiviöljyä
pippuria, suolaa
Raasta koko kurkku. Purista lavuaarin ja siivilän yllä kurkkuraasteesta kaikki vesi pois (kyllä, sitä on kurkussa aivan mielettömästi!). Sekoita kurkku ja murskattu valkosipulinkynsi jugurtin sekaan. Valkosipulia voi laittaa oman maun mukaan, mutta sitä tulee erittäin helposti tzatzikiin liikaa. Sitä on helpompi lisätä jälkeenpäin kuin vähentää!
Lisää joukkoon punaviinietikka ja oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla, ja sekoita.
Tzatzikin voi syödä heti, mutta se maistuu paremmalle, jos sen antaa kykkiä jääkaapissa n. tunnin.
Καλή όρεξη! (Hyvää ruokahalua!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti