maanantai 15. lokakuuta 2012

Tiikeri Cupcaket


Ostin hulluilta päiviltä Lekuén Decomax-koristelukynän ja halusin innoissani tehdä Cupcakejä. Ensimmäisellä kerralla kuorrutuksen resepti oli huono, ja toisella kerralla minulle tuli kiire, enkä ehtinyt koristella kuppikakkuja. Kolmas kerta toden sanoi: kuorrutteen resepti oli hyvä ja aikaa oli tarpeeksi - tässä teille siis söpöjen tiikerikuppikakkujen resepti!

Tiikerikuppikakut n. 13 kpl
200g Voita
2 dl Sokeria
2 tl Vanilliinisokeria
3 Kananmunaa
3 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
3 rkl Makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
1 dl Mantelijauhetta

Kuorrutus
n. 250g Voita
1 pkt Tomusokeria
2 rkl Maitoa
1 rkl Vanilliinisokeria
Väriainetta

Koristelu
Nonparelleja
strösseliä
Muita koristeita


Pehmennä rasvaa joko reilu tunnin huoneenlämmössä tai hetki mikrossa. Kaada kulhoon pehmennyt rasva ja sokerit ja vaahdota sähkövatkaimella. Lisää sekaan munat yksitellen ja sekoita hyvin.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot ja leivinjauhe, ja kaada ne muna-sokeri-voi-seokseen. Vatkaa taikina tasaiseksi. 

Laita n. 1/3 valmiista taikinasta toiseen kulhoon. Tästä tehdään suklaataikina. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, maito ja mantelijauhe.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ota esiin isot muffinssivuoat (esim. amerikanmuffinivuoat). 

Nostele vuokiin kumpaakin taikinaa vuorotellen. Tee mielesi mukaan raitoja tai täpliä taikinasta. Täytä vuoat maksimissaan 3/4, ettei taikina kohotessaan tulisi reunojen yli. 

Paista 200-asteisen uunin alatasolla n.18min. Voit testata, ovatko muffinit kypsiä pistämällä yhtä veitsellä pohjaan asti. Jos veitseen jää taikinaa kiinni, muffinit ovat sisältäö vielä raakoja.

Anna kuppikakkujen jäähtyä hetken.

Leivosten jäähtyessä voit alkaa valmistella kuorrutetta. Kuorrutteen valmistaminen on aika silmämääräistä: silloin kun se näyttää ja maistuu hyvältä, se on hyvää. 

Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi ja vatkaa se pehmeäksi. Kaada joukkoon reilusti tomusokeria ja sekoita. Kaada joukkoon 2rkl maitoa ja vanilliinisokeri. Tämän jälkeen lisää tomusokeria sekaan, kunnes kuorrute maistuu hyvältä ja koostumus on kiinteä. Lisää vielä lopuksi tilkka väriainetta sekaan ja sekoita.

Kuorrutteen voit levittää muffinsien päälle nuolijalla tai vaikkapa lusikalla. Jos haluat muffineihin kuorrutekuvioita, käytä koristelukynää tai -pursotinta.

Viimeistele muffinit strösseleillä, nonparelleilla ja muilla koristeilla mielesi mukaan.

Nams!




4 kommenttia:

  1. Testasin suklaajuustokakkuu ja näit tiikeri kuppikakkui.. Tuli tosi hyvii! Eli suuri nami!

    VastaaPoista
  2. Voiko noi tiikeri cupcakesit tehä ilman mantelijauhetta?:D

    VastaaPoista
  3. Kiitos ! :)
    Ja kyllä voi, voit korvata sen ihan vain vehnäjauhoilla tai vaikkapa pähkinäjauholla, jota saa normaalia isommista kaupoista. Toivottavasti onnistuu!

    VastaaPoista