maanantai 15. lokakuuta 2012

Grillattu Zucchinisalaatti ja Rucolasalsa

Jälleen netin saloista löytämäni namiresepti.. Helppo, nopea, herkullinen, edullinen, kaunis, mitä muuta voikaan alkuruoalta toivoa! Muuntelin tosin reseptin mittasuhteita aika lailla. Tämä on täydellinen alkuruoka aterialle, jossa pääruokana on jotain raskasta, esimerkiksi pastaa tai perunaa. Tuore kesäkurpitsasalaatti raikastaa ja herättää makuaistin pääruokaa varten!


Grillattu Zucchinisalaatti ja Rucolasalsa
Rucolasalsa
2,5 dl (n. 1 ruukku) Rucolanlehtiä 
2,5 dl (vähän alle ruukku) Persiljaa
1 Valkosipulinkynsi
1 rkl Punaviinietikkaa
60ml Oliiviöljyä
Salaatti
2 Kesäkurpitsaa
4 Tomaattia
150g Mozzarellaa
Basilikaa
Valkosipulin kynsi

Ensin valmistetaan Rucolasalsa. Rucolan happaman maun tasoittaa tässä reseptissä punaviinietikka. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi palasiksi. Kaada kaikki ainekset kulhoon ja murskaa esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta merisuolalla ja pippurilla ja maista. Jos salsa on liian paksua, sekoita joukkoon vielä tilkka oliiviöljyä. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Laita pannu kuumenemaan hellalle. Kuori valkosipulinkynsi ja murskaa se vaikka paistinlastalla. Heitä se pannulle. Paista kesäkurpitsan viipaleita minuutin molemmin puolin tilkassa öljyä. Älä kasaa viipaleita päällekkäin, vaan paista ne kuin paistaisit pekonia: vierekkäin. Kun viipale on valmis, laita se nätisti tarjoilulautaselle jäähtymään.

Pilko tomaatit palasiksi ja poista niistä siemenet. Kuutioi myös mozzarella. Asettele nämä kesäkurpitsaviipaleiden päälle nätiksi pinoksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Viimeiseksi ota rucolasalsa jääkaapista ja ripottele sitä salaatin päälle.

Kalon digor!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti