Esimerkkikakku on tehty pieneen, 14cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjakakkuvuokaan.
Samalla reseptillä voidaan myös tehdä isompi kakku, jolloin tuplataan ainesten määrä, mutta paistoaika ei kasva kuin max 10 minutttia.
Vadelmainen Mantelikakku
100g Mantelijauhetta
100g Voita (+kakkuvuoan voitelu)
100g Sokeria
100g Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhettta
2 Pientä kananmunaa
1 tl Vanilja-aromia (neste)
150-200g vadelmia (tuoreita tai pakaste-)
Pinnalle:
Mantelilastuja
Tomusokeria
Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen ja rasvaa 14 cm irtopohjakakkuvuoan reunat ja pohja. Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
Kaada kulhoon mantelijauhe, sulatettu voi, sokeri, jauhot, kananmunat, ja vanilja-aromi. Vanilja-aromi ei ole tässä reseptissä välttämätön, olen kerran sen unohtanut, ja kakku oli silti herkullinen.
Sen vaikeampaa se ei ole: kaikki ainekset vatkataan keskenään paitsi vadelmat, mantelilastut ja tomusokeri. Kun taikina on tasaisesti sekoittunut, painellaan siitä puolet vuoan pohjalle. Tämän pinta peitetään vadelmilla, jotka asetetaan tiiviisti vierekkäin. Vadelmakerros taas peitetään lopulla taikinalla - tähän kannattaa käyttää sormia, se on helpompaa.
Peitä kakun pinta mantelilastuilla ja nosta uunin keskitasolle. Anna sen kypsyä tässä lämpötilassa n. 30 minuuttia, jonka jälkeen nosta lämpötilaa 180 asteeseen ja paista 15-20 minuuttia, kunnes kakun pinta on kultainen. Kokeile veitsellä, onko kakku kypsä: työnnä veitsi kakusta läpi ja nosta se pois. Jos veitseen jää taikinaa kiinni, kakku on vielä raakaa.
Jos mantelilastut alkavat tummua, laske kakku uunin alatasolle. Tämä kakku on hyvää pehmeänä, joten sitä ei kuitenkaan kannata ylikypsentää.
Kun kakku on kypsä, nosta se ulos uunista ja anna hetken jäähtyä. Ota kakku pois vuoasta, aseta tarjoilulautaselle ja ripottele pinnalle tomusokeria. Kakku maistuu sekä lämpimänä että kylmänäkin!
Bon ap'!
Aivan ihanan näköisiä reseptejä? Koskas bloginne päivittyisi taas ; ) ?
VastaaPoista