sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Viiden Tähden Suklaajuustokakku


Leivoin tämän kakun ystäviemme tupareihin, ja juhlakalu nimesi tämän viiden tähden kakuksi. Kakku katosi hirveää vauhtia pala kerrallaan.. Pakko myöntää itsekin, että kyllähän tämä on erittäin hyvää. Kakku on nopea tehdä, ja ei ole liian makea. Joku kysyi, miten kakku on tehty, sanoin sen olleen todella helppo resepti, ja vastaukseksi sain "Se maistuu vaikealta!". Jotenka tässä teille helppo kakkuresepti, jolla tehdä vaikutus!

Suklaajuustokakku
180g Digestive-keksejä
60g Voita
2 dl Vispikermaa
150g Taloussuklaata
2 rkl Kaakaojauhetta sekoitettuna 1rkl veteen
200g Maustamatonta tuorejuustoa

Murskaa Digestivekeksit murusiksi. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja sekoita se keksien sekaan. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen palanen ja laita se irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Painele voi-keksiseos sen päälle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa ja laita hetkeksi jähtymään. Vatkaa sillä aikaa vispikerma kuohkeaksi. Kaada vesi-kaakaoseos, sula suklaa ja tuorejuusto kuohukermaan. Sekoita hyvin. Sekoitettuasi kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle, levitä ja laita vuoka pakkaseen tunniksi. Sulata kakkua jääkaapissa, avaa vuoka ja tarjoile. Voit halutessasi koristella kakun. Tässä olen sulattanut valkosuklaata, kaatanut sen pieneen pussiin, josta leikkasin kulman irti ja vedellyt pussia edes takaisin kakun yllä saadakseni raitoja. Keskellä on Daim-rakeita.

Nauttikaa!

2 kommenttia: