sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Äidin Omenakakku


Myönnettäköön, ei tämä alunperin Äidin resepti ole. Pienenä pelasin tietokonepeliä, jonka yhdessä osiossa oli reseptejä, ja tämän aarteen olemme löytäneet sieltä. Minä silloin vaadin, että tehdään nyt tämä kakku kun siitä on reseptikin, ja maistamisen jälkeen äiti adoptoikin reseptin tehokäyttöön. Kakun resepti on helpoin, jonka olen koskaan nähnyt mutta näyttää kauniilta ja maistuu mahtavalta. Mitään sähköisiä työvälineitä ei tarvita, pelkästään kulho ja lusikka taikinan sekoittamiseen, kuorimaveitsi ja veitsi omenien valmisteluun, ja vuoka kypsyttämiseen. Erittäin hyvä resepti vaikkapa lapsille tai oikeastaan kaikille, jotka haluavat nopeasti herkullisen jälkiruoan aikaan! 

Äidin Omenakakku
3-5 Omenaa riippuen koosta
6 rkl Vehnäjauhoja
5 rkl Sokeria
4 rkl Rypsiöljyä
4 rkl Maitoa
4 rkl Sitruunamehua
2 Munaa
1 tl leivinjauhetta
Suolaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja kananmunat. Lisää öljy joukkoon. Kaada sekaan maito, leivinhauhe, sitruunamehu ja ripaus suolaa, ja taas sekoitetaan!

Jos omenat ovat pieniä suomalaisia omppuja, 4-5 on hyvä määrä. Jos ne taas olevat reippaan kokoisia omenoita (esim. Royal Gala), kolmekin voi riittää. Pese omenat ja kuori ne. Leikkaa ne lohkoiksi, ja lohkot isohkoiksi palasiksi. Kaada omenapalat taikinaan, sekoita ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Voit kaataa päälle ripauksen kanelia. Reseptiin sopii joko irtopohjakakkuvuoka tai tavallinen vuoka, sen pitäisi irtoa suht helposti. Nosta kakku uuniin puoleksi tunniksi.

Kakku kannattaa tarjoilla lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kera!

Buon appetito!


1 kommentti:

  1. Mielestäni oikein oiva resepti kiireiseen iltapäivään kun nopeasti haluaa loihtia jotakin makoisaa!

    VastaaPoista