sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hunajainen Marinadi

Usein tekisi mieli maustaa lihaa muullakin kuin grillimausteella tai suolalla ja pippurilla. Marinadi on erittäin kätevä jos tietää syövänsä seuraavana päivänä tai samana iltana lihaa. Tämä marinadi sopii parhaiten kanaan ja possuun, on nopea tehdä ja maistuu herkulliselta. Olen keksinyt tälle kaksi käyttöäkin. Joko antaa lihan marinoida yön yli jääkaapissa, huuhtoo suurimman osan pois ja grillaa lihan pihvinä tai vartaana grillillä. Toinen vaihtoehto on marinoida esimerkiksi broilerin- tai porsaansuikaleita muutaman tunnin kylmässä, ja sitten kaataa ne marinadeineen pannulle. Sekaan voi tällöin heittää pilkottuja kasviksia, esimerkiksi kesäkurpitsaa, ja kermaa, ja ta-dah! Marinadi on nyt myös kastike.

Hunajainen Marinadi
1dl Oliivi- tai rypsiöljyä
1/2dl Soijakastiketta
1/2dl Hunajaa
1/4dl Sitruunamehua
1-2 Valkosipulin kynsi
Tuoretta Persiljaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää liha ja anna marinoida haluttu aika.

Vær så god!

1 kommentti:

  1. Maistui hyvin tällaanen kastike itseni kaltaiselle hunajan suurkuluttajalle ;D

    VastaaPoista