keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Valkosuklaa-Appelsiinijuustokakku

Mikään ei kuulu juhliin paremmin kuin kakku! Juhlien ollessa muualla kuin kotona tarvitaan kakku, jota on helppo kuljettaa, ilman että mustikat ja kermavaahto lentelevät pitkin seiniä ja vaatteita.. Tämä kakku on siihen tarkoitukseen mainio. Eihän tätä tietenkään voi ympäriinsä heitellä, mutta se pysyy suojassa kakkuvuoassa niin kauan kuin haluat. Sen lisäksi se on erittäin kaunis ja on suussa sulavan hyvää. Tämä on melko makea kakku, ja erittäin riittoisa: pienikin viipale riittää per nuppi!

Valkosuklaa-Appelsiinijuustokakku 
Pohja
250g Domino-keksejä
75g Voita
Täyte
6 Liivatetta
2,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400g Appelsiinituorejuustoa
200g Appelsiinijogurttia
Appelsiinin kuoriraaste
200g Valkosuklaata
1 dl Appelsiinimehua (puristettu tai purkista)
Koristeeksi
100g valkosuklaata
esim. Karkkeja, manteleita
Mintunlehtiä

Laita keksit kestävään muovipussiin (esim. Minigrip) ja murskaa ne painelemalla kovalla esineellä (esim. kaulin). Keksit on tarkoitus saada aivan pieniksi murusiksi. Sulata voi kattilassa tai kulhossa mikroaaltouunissa, ja kaada keksimurut sulaneen voin sekaan. Sekoita.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjakakkuvuokaan (halkaisija n. 26cm) sopiva pala ja aseta se pohjalle. Voit myös käyttää reunakalvoja, jos omistat. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättömiä! Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle.

Pane liivatelehdet kylmään veteen likomaan. Vaahdota kulhossa vaniljakastike ja sekoita joukkoon koko tuorejuusto ja jogurtti. Lisää täytteeseen pesdyistä appelsiinistä raastettu kuori. Sulata 200g valkosuklaata mikrossa tai kattilassa ja kaada se joukkoon. Varo valkosuklaan käräyttämistä! Mieto lämpö riittää.

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siinä liivatteet. Jäähdyttele seosta hetki ja kaada se muiden ainesten joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta se jääkaappiin jäähtymään n. 4 tunniksi.

Sulata loput 100g valkosuklaata ja kaada se pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Muista, että liian pientä reikää voi aina suurentaa, muttei toisin päin! Vedä pussia kakun yllä edes-takaisin, valuttaen valkosuklaata viivoiksi kakun päälle. Nosta jääkaappiin jäähtymään muutamaksi minuutiksi.

Irrota kakku pohjasta. Jos se ei heti irtoa, voit kiertää kakun veitsellä irrottaaksesi sen vuoan reunoista.  Lopuksi voit vielä koristeiksi laskea kakun päälle vaikkapa manteileita ja mintunlehtiä.

Dobrou chuť!

2 kommenttia: