sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Marjaisa Kerrosrahka

Tämä kaunis rahkajälkiruoka on erittäin nopea ja helppo tehdä. Käytin reseptiin valmiita kaupasta ostettuja makurahkoja saadakseni pikaisen jälkiruoan, mutta tämänhän voi toki toteuttaa itsemaustetuilla/valmistetuilla rahkoilla. Reseptistä riittää 2-3 annokseen, riippuen lasien/kulhojen koosta. Annoksen tekemiseen kuluu paljon lusikoita tai muutama hetki tiskialtaalla, jos haluaa kerroksiin siistin lopputuloksen!


Marjaisa Kerrosrahka
200g Maustettu rahka - Kuningatar
200g Maustettu rahka - Vanilja
1 purkki (125g) Marjapilttiä (esim. mustikka, metsämarja, kuningatar)
Tuoreita vadelmia tai mustikoita
hyppysellinen Sokeria

Ota esille kaikki ainesosat. Käytä jokaiselle ainesosalle aina omaa taikka puhdasta lusikkaa saadaksesi siistin lopputuloksen ulospäin. Laita ainekset kerroksittain lasiin haluttuun järjestykseen (tässä: vanilja-kuningatar-piltti-kuningatar-vanilja-piltti). Sirota kolmannen kerroksen päälle todella ohut kerros sokeria. Jos rahkat ovat valmiiksi todella makeita, jätä sokeri laittamatta. 
Koputtelemalla kevyesti lasia pöytään kerrosten välissä saadaan kerrokset tasaisiksi. 

Laita päällimmäiseksi ohut kerros pilttiä, ja nosta jälkiruoat jääkaappiin. Asettele juuri ennen tarjoilua pinnalle vielä marjoja koristeeksi. Älä tee tätä ennen jälkiruokien jääkaappiin nostoa, sillä marjat voivat upota rahkaan.

Smaklig måltid!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti