keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Mamien Ratatouille

Tämä on rakkaan ranskalaisen isoäitini resepti ranskalaisesta perinteisestä ratatouillesta. Nerokas ruokalaji ollessaan sekä pääruoka että lisuke. Ratatouille on eräänlainen kasvismuhennos, joka voidaan valmistaa kahdella tavalla: keittämällä kaikki kasvikset yhdessä tai erikseen, jälkimmäinen metodi ollen paljon hitaampi mutta sitäkin maukkaampi. Jos on oikein kova nälkä sekaan voi myös lisätä esim kanasuikaleita.


Ratatouille
2 Kesäkurpitsaa
1 Munakoiso
1 Sipuli
1 Salottisipuli
1 Valkosipulin kynsi
1 Paprika
3-4 Tomaattia
1 rkl tomaattimurskaa/kastiketta
Timjamia
Öljyä
Suolaa, Pippuria


Leikkaa kaikki kasvikset isohkoiksi kuutioiksi ja silppua sipuli. Paista kaikki kasvikset öljyssä erikseen omissa pannuissa tai peräkkäin. Kasviksia ei saa aivan raaoiksi jättää, mutta lähinnä niiden pinta paistetaan: kypsentämisen hoitaa uuni. Laske valmiit kasvikset odottamaan siivilään. Tässä vaiheessa voit laittaa kasvikset sekaisin. Jos aiot laittaa sekaan jotain lihaa, esim kanaa, paista se tässä vaiheessa.

Laita uuni lämpenemään 120 asteeseen. Kuullota sipuli ja salottisipuli pannulla, ja lisää lopuksi tomaatinpalaset ja tomaattikastike. Kun tomaatit ovat pehmenneet, kaada kaikki kasvikset (ja kana) samalle pannulle ja paista noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Laita kaikki kasvikset (ja kana) uunivuokaan ja sekoita. Kaada päälle hieman oliiviöljyä, timjamia, pippuria ja suolaa ja nosta vuoka uuniin 45 minuutiksi. Purista tässä vaiheessa valkosipulinkynsi sekaan, sekoita, ja laita vuoka takaisin uuniin vartiksi.

Bon appétit!


1 kommentti:

  1. 10 Best Spinning Gem Tissue Designs for Dogs
    Spinning gem Tissue is the 토토 사이트 first joico titanium of its kind. This Tissue combination makes the Tissue soft titanium flask and flexible titanium nipple rings for your teeth. titanium trimmer

    VastaaPoista