sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Savulohisalaatti

Tämä helppo ja nopeahko lämminsavulohisalaatti on todella ruokaisa. Hyvä valinta esimerkiksi urheilemassa käyneelle, sillä ruoka on kevyt mutta proteiinipitoinen. Kalaa tulee syötyä paljon harvemmin kuin mitä pitäisi, ja tämä salaatti on helppo tapa sisällyttää sitä päivän ruokavalioon!



Savulohisalaatti
150g Lämminsavulohta
Provencen salaattisekoitusta
Tammenlehtisalaattia
Kirsikkatomaatteja
Fetaa/Salaattijuustoa
1 Avocado
1 Kananmuna
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Suolaa, Pippuria





Asettele lautaselle Provencen salaattisekoitusta ja tammenlehtisalaatinlehtiä. Puolita kirsikkatomaatit ja heitä ne sekaan.

Keitä kananmuna kovaksi.

Puolita avocado, poista kivi ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Tämän jälkeen kaiva lusikalla avocadosta pieniä nokareita ja laske ne salaattiin. Lisää myös fetanpalaset.

Pilko savulohi palasiksi ja asettele ne salaatin päälle. Kuori kovaksikeitetty muna ja leikkaa se lohkoiksi. Asettele lohkot tähden näköiseksi muodostelmaksi salaatin päälle.

Sekoita pienessä kulhossa 2 rkl oliiviöljyä ja 1 1/2 rkl sitruunamehua. Lisää sekaan hyppysellinen suolaa ja pippuria. Kaada salaatin sekaan kastikkeeksi.

Dober tek!




1 kommentti:

  1. Olipa muuten hyvää salaattia, tätä kelpaa tehdä toisenkin kerran! Omnomnom

    VastaaPoista