sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Bailasalaatti

Fiestasalaatti. Tätä ihmisten rakastamaa ja mäkkärin hylkäämää salaattia jäin kovasti kaipaamaan, kunnes tajusin, ettei sen toteuttaminen itse olisi lainkaan vaikeaa. Muutaman kerran jälkeen kuitenkin keksin jauhelihalle erilaisen marinadin, jonka mausta pidin paljon enemmän! Täten tätä emme voi kutsua Fiestasalaatiksi, vaan näin syntyi Bailasalaatti! Tämä salaatti on loistava lounasidea hyvin nälkäiselle, joka haluaa kuitenkin satsata "kevyeen" lounaaseen. Kuvan taustalla näkyy ei-niin-kevyt jälkiruoka, mokkapalat!

Bailasalaatti (2 annosta)
1 ruukku- tai tammenlehtisalaatti
Kirsikkatomaatteja
Nachoja
4 siivua Aamupala Cheddar-juustoa
American-dippiä (kermaviili+dippijauhe)
Jauheliha
250g Naudan jauhelihaa
1 rkl Soijakastiketta
1/2 rkl Balsamicoa
1 rkl Oliiviöljyä
puolikkaan Limen mehu
1/2-1 Valkosipulinkynsi
1 1/2 rkl Inkivääritahnaa
1tl Chilijauhetta
Suolaa ja pippuria


Valmista american-dippi ohjeiden mukaisesti ja nosta se jääkaappiin.

Kaada kulhoon soijakastike, balsamico, oliiviöljy, chilijauhe ja purista sekaan limen mehu. Lisää myös murskattu valkosipulinkynsi ja inkivääritahna. Sekoita joukkoon vielä hyppysellinen suolaa ja pippuria.

Murskaa sekaan jauheliha, vähän kuin vaivaisit pullataikinaa. Kun jauhelihaan on imeytynyt suurin osa nesteestä, nosta se hetkeksi jääkaappiin marinoitumaan (max. tunti). Tämän jälkeen paista jauheliha.

Jauhelihan paistuessa puolita kirsikkatomaatit ja nosta ne salaatinlehtien kanssa lautasille. Ota käteen kourallinen nachoja ja murskaa ne salaattiin. Revi cheddar-viipaleista pieniä palasia ja tiputa ne sekaan.

Kun jauheliha on paistunut, anna sen jäähtyä hetken ja kaada se salaatin päälle. Tämän jälkeen nosta vielä jauhelihan päälle pieniä nokareita american-dippiä. Dippi ajaa tässä salaatinkastikkeen asiaa, ja estää sen, että salaatti olisi kuivan makuinen.

¡Buen apetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti