lauantai 15. syyskuuta 2012

Ruskapizza

Tarkoituksenamme oli tehdä tavallinen kinkku-ananas pizza, mutta kaupassa iski innostus keksiä oma pizza uusilla täytteillä. Eipä pahemmin edes mietitty, sopisivatko täytteet yhteen, vaan valittiin ainekset, joita teki mieli. Lopputulokseksi saimme aivan herkullisen syksyisen pizzan! Sen voisin vielä sanoa, että kaikki blogin annokset olemme toteuttaneet laktoosittomina (mainitsen erikseen poikkeuksista), eli kaikki reseptien ainekset saa aina ostettua laktoosittomina!

Teimme pizzapohjan itse. Kuvaa lainasin Jamie Oliverin sivuilta, kun unohdimme kuvata oman pohjamme!


Pizzapohja
2 dl Vettä
2/3 pussia Kuivahiivaa
1 tl Suolaa
3 rkl Oliiviöljyä
5 dl Vehnäjauhoja

Laske vesi kulhoon ja lisää suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja.
Lisää kulhoon jauhot vähän kerralla.

Laita kulho lämpimään veteen (katso, ettei kulhoon mene vettä) ja laske sen päälle keittiöliina. Anna kohota sen aikaa, että valmistelet pizzan täytteet.




Hyvän pizzan tekee täytteiden lisäksi pohja ja hyvä tomaattikastike. Tässä siihen helppo pieni resepti, ei tarvitse kuin sekoittaa kaikki ainekset keskenään. Tomaattimurskaa voi lisätä joukkoon sen mukaan, miten iso pohja on.

Pizzan tomaattikastike
350g Luomutomaattimurskaa
2 rkl Oliiviöljyä
1/2 tl Sokeria
hyppysellinen suolaa
tuoretta basilikaa

Ruskapizza
Pizzapohja
Tomaattikastike
5 siivua Milano-salamia
5 siivua Ilmakuivattua kinkkua
1/2 rasiaa Miniluumutomaatteja
2 isoa Herkkusientä
1/2 Punasipuli
Aurajuustoa maun mukaan
Mozzarellajuustoa maun mukaan
Tuoretta basilikaa

Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Kaulitse pohja sopivankokoiseksi (tässä: uunipellillinen) ja laske se leivinpaperille pellille. Jos teet pyöreän eli pienemmän pizzan laske se pellin sijaan ritilälle, tällöin pohjasta tulee rapeampi. Muista, että ohut pohja nousee ja paistuu nopeammin kuin liian paksuksi jäänyt.
Levitä tomaattikastike reunoille asti. Paljaalteen jääneet reunat palavat helposti.

Pilko punasipuli puolirenkaikisi, ja puolita tomaatit pitkittäin. Poista herkkusienistä kanta, ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laske pohjalle salamisiivut kokonaisina ja lisää sipuli, sienet ja tomaatit.
Nostele sekaan oman maun mukaan aurajuustonokareita. Tämän jälkeen levitä mozzarellajuustoa koko pizzan päälle. Ohut kerros riittää - muuten pizzasta tulee liian rasvainen. Laske vielä mozzarellakerroksen päälle kinkkuviipaleet kokonaisina. Päällimäisinä niistä tulee sopivan rapeita.

Nosta pizza uuniin n. 12-15 minuutiksi. Loppusilauksena voit vielä lisätä pizzan päälle tuoreen basilikan lehtiä (itse unohdimme..). Bon appétit!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti