lauantai 15. syyskuuta 2012

Ruokaa!

Ajattelehan tätä: ruokablogi täynnä kahden opiskelijan luomia nopeita arjen herkkuja.

Sitä nuorempana aina ajatteli, ettei opiskelijana sitten syödä muuta kuin nuudelia ja purkkitonnikalaa, hyvinä päivinä kenties jopa nakkia. Ja pyh, sanon minä. Olipa rajoitteina sitten nihkeä rahatilanne taikka ajanpuute, kyllä innokas ruoanlaittaja keinot keksii.

Kerran asetimme tavoitteeksemme kokata päivälliseksi aina uusia ruokalajeja, välttääksemme jämähtämistä "käykö leipä?"-tilaan. Idea on mahtava: mitä enemmän uusia annoksia laitamme, sitä luovemmiksi tulemme. On ihanaa huomata nauttivansa päivällistä ja miettivänsä "Mekö tämän oikeasti kokkasimme?"

Lopulta tuli ajatus. Miksei jakaa näitä helppoja mutta maistuvia ruokia muidenkin kanssa? Tänne blogiin kokoan meidän laittamia parhaita ruokia kuvineen ja resepteineen. Yksi tärkeäksi kokemani taito ruoanlaitossa on soveltaminen. Jos reseptissä jokin ainesosa tai mittasuhde ei tunnu hyvältä idealta, sitä voi aina muuttaa. Täytyy uskaltaa kokeilla omia ideoita. Usein lopputulos on parempi, kuin mitä osasit kuvitellakaan.

Ruoalla pysymme hengissä, mutta se on niin paljon muutakin. Yritämme ja joskus erehdymme, mutta useimmiten onnistumme. Nautimme sen laittamisesta ja syömisestä ja joskus jopa sen katselemisesta! Toiset syövät elääkseen. Minusta välillä tuntuu siltä, että elän syödäkseni. It makes me happy, and I hope it makes you happy, too!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti