keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Parmesaanikana

Verkosta löydettyjä aarteita: tämä on ehdottomasti arjen herkku. Annoksen valmistaminen ei ole yhtä nopeaa kuin edellisten reseptien, varsinkaan jos tekee lisäkettä samaan aikaan, muttei tämä rajattomastikaan aikaa vie. Kanan kanssa söin parsakaalia (ks. edellinen resepti), ja yhteensä näiden valmistamiseen kului n. tunti. Valmistin kanan parsojen ollessa uunissa, jossa kanakin sitten lopulta viettää suurimman osan valmistumisajastaan Mutta annos oli ehdottomasti ajankäytön ja vaivannäön väärti - hotkaisimme sen hetkessä.

Parmesaanikana
Kastike
1 rkl Öljyä
Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
500g Luomutomaattimurskaa
Basilikaa
Suolaa, Pippuria
Kana
3 Kanafilettä
1 Kananmuna
1,5 dl Jauhoja
1,5 dl Korppujauhoja
125 g Mozzarellaa
1 dl Parmesaania
Suolaa, Pippuria
Öljyä

Ensin tehdään tomaattikastike. Tämän voi valmistaa myös etukäteen! Pilko sipulit palasiksi. Palojen koolla ei niinkään väliä, oman mieltymyksen mukaan! Kuullota sipulia pannulla öljyssä ja lisää joukkoon puristettu valkosipuli ja revityt basilikanlehdet. Kaada lopuksi sekaan tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Keitä kastiketta puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Tässä vaiheessa voi vaikka valmistaa lisäkkeen! 



Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Jos kanafileet ovat erittäin paksuja, laita ne kestävään muovipussiin (esimerkiksi iso pakastepussi) ja nuiji niitä nyrkillä ohuemmaksi, reilu parin sentin paksuisiksi. Laita esille jauhot, korppujauhot ja kananmuna, kaikki erillisiin astioihin. Sekoita korppujauhoihin hiukan suolaa ja pippuria. Yksi kerrallaan, laita kanafilee ensin jauhoihin, niin että molemmat puolet peittyvät, sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Kanan täytyisi tässä vaiheessa olla täysin korppujauhon peitossa.


Lämmitä öljyä pannussa ja laske kanafileet kuumaan öljyyn. Näin ne saavat kauniin kultaisen pinnan. Paista viitisen minuuttia per puoli, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. 
Ota uunivuoka esille ja kaada sen pohjalle noin 3/4 tomaattikastikkeesta. Laita kanat vuokaan. Kaada loput kastikkeesta niiden päälle ja laske jokaisen kanafileen päälle muutama lehti basilikaa. Asettele fileiden päälle muutama mozzarellasiivu tai -pala ja kaada hieman parmesaania. Laita vuoka uuniin ja anna kypsyä 25 minuutin ajan, kunnes mozzarella on sulaa ja saanut rusehtavan pinnan. Kaada kanojen päälle vielä loput parmesaanista ja laita uuniin viideksi minuutiksi.



Bil hana wish shifa'!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti